Auringon voimaa

kukatVihdoinkin se on tullut, kevät nimittäin - ja juuri sopivasti äitienpäiväksi.

Miten aurinko vaikuttaa sinun mielialaasi? Oletko kenties pirteämpi ja tekeekö mielesi lähteä liikkeelle? Itselleni aurinko on elämän eliksiiri ja pienikin auringonsäde menee suoraan sydämeen kasvojen hakeutuessa taivasta kohti. Jos vielä sattuu löytämään paikan johon ei tuuli käy, laittaa silmät kiinni ja antaa ajatusten lentää... Ihanaa!

Sen lisäksi, että saamme auringosta energiaa ja lämpöä, saamme siitä myös meille kaikille erittäin tärkeää D-vitamiinia. D-vitamiinin tärkeydestä on viime aikoina puhuttu paljon, ja etenkin siitä, mikä on D-vitamiinin päivittäinen suositusannos. THL:n suositus aikuiselle on 10 mikrogrammaa päivässä, joka on monien lääkäreiden mielestä aivan liian alhainen. Kuitenkin D-vitamiinin riittävällä saannilla torjuttaisiin useita vaikeita sairauksia, kuten monia syöpälajeja, masennusta ja diabetesta.

Vaikka useisiin elintarvikkeisiin, kuten maitoon on lisätty D-vitamiinia ja saamme monista kaloista D-vitamiinia, totuus kuitenkin on, että tarvittava määrä on melkoinen, jotta saisimme suositusten mukaisen annoksen ravinnon muodossa. Eikä aurinkokaan kovin usein Suomessa paista...

Omat D-vitamiinitasonsa voi käydä mittauttamassa, jotta tietää, missä mennään. Itselläni arvo oli suht hyvä, mutta lääkärin suositus oli silti nostaa D-vitamiinin määrää ja jatkaa vitamiinin käyttöä ympäri vuoden ja myös auringossa lomaillessa. Aikaisemmin olen pitänyt taukoa kesäisin ja lomaillessa.

Muista siis tämän tärkeän D-vitamiinivalmisteen päivittäinen käyttö!