Kaikki on kiinni päätöksestä

Tein elämässäni tietoisen muutoksen ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen - tein päätöksen säännöllisen liikunnan aloittamisesta. Aikaa tästä on kulunut jo yli kymmenen vuotta, ja sillä tiellä olen edelleen. Säännöllinen urheilu ja liikunta ovat tärkeä osa elämääni, ja vaikka kaiken kiireen keskellä on joskus vaikea löytää omaa aikaa, sitä kyllä löytyy, kun siihen on tarpeeksi suuri halu. Omat lajini vaihtelevat fiiliksen mukaan, mutta jooga, kuntosali, juoksu ja sauvakävely ovat ehdottomasti minulle läheisimmät lajit. Nautin myös SUP:sta, jota harrastan ulkomaanlomilla, sekä kesäisin Suomessa.

Ravinnon suhteen olen tehnyt muutoksia omaa elimistöäni kuuntelemalla. Pyrin syömään paljon kasviksia ja salaatteja, sekä lisänä kalaa, kanaa ja joskus lihaa. Periaatteessa syön kaikkea, mutta valkoista jauhoa ja sokeria pyrin välttämään, koska ne eivät todellakaan minulle sovi. Sokerin kanssa kamppailin monen monta vuotta, mutta nyt se ei ole minulle enää ongelma. Olen todella iloinen, että tein päätöksen taistella irti sokeririippuvuudesta - elämäni on kaikin puolin mukavampaa ilman sokerin tuomaa riippuvuutta ja ikäviä sivuvaikutuksia, kuten päänsärky, väsymys, mielialan vaihtelut jne. Voin myös sanoa, että muutoksen vaikutukset näkyvät koko perheessä myönteisesti.

Ajan myötä kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on kasvanut ja alan kirjallisuus, lehdet ja media ovatkin antaneet minulle aiheesta paljon tietoa. Kaipasin kuitenkin lisää, ja pääsin opiskelemaan PT Coaching® Academyn Health Coach -koulutukseen. Koulutuksen osa-alueina olivat mm. muutos- ja motivaatiovalmentaminen, terveys ja hyvinvointi, ravitsemus, fyysinen kunto sekä riippuvuudet. Koulutus oli hyvin antoisa prosessi ja toi tietynlaisen muutoksen elämääni.

Vaikka Health Coaching on Suomessa uutta, sen tarve ja kysyntä kasvaa koko ajan. Omaan hyvinvointiin ollaan valmiita panostamaan ja omasta hyvinvoinnista ollaan entistä enemmän kiinnostuneita. Tarve käytännönläheisempään ja henkilökohtaisemmaksi koettuun hyvinvointivalmennukseen on suuri. Toivottavasti voin auttaa ja olla tukenasi omalla muutoksen polullasi ja löydämme yhdessä juuri sinulle sopivan tavan tehdä kaipaamasi muutos. Jo pienillä päivittäisillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan - kaikki alkaa siitä, että teet päätöksen!

”A journey of a thousand miles begins with a single step.”
- Lao-Tzu

Terveisin, Kirsi

Blogi
Yhteystiedot
PT Coaching Academy Health Coach
PT Coaching® Academy on yksi Suomen merkittävimmistä liikunta- ja hyvinvointialan kouluttajista. Koulutamme tämän päivän valmennustyöhön ammattilaisia, joilla on laaja-alainen ja kokonaisvaltainen näkemys aikuisen asiakkaan hyvinvoinnista ja sen valmentamisesta.